Villa 4-0 Ajax: Villa Eurooppa konferenssiliigan puolivälieriin

Comments · 16 Views

Halvat Aston Villa jalkapallopaidat kapteeni John McGinn toivoo lisää ikimuistoisia eurooppalaisia iltoja johdettuaan seuran Eurooppa-konferenssiliigan puolivälieriin.

Villa voitti kotonaan nelinkertaisen Euroopan mestarin Ajaxin 4-0 ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon suuressa eurooppalaisessa kilpailussa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1998.

"Haluamme saavuttaa enemmän, McGinn sanoi. "Olemme antaneet faneille yhden muistettavan, mutta emme halua pysähtyä tähän.

"Se on siellä [hänen parhaiden iltojensa joukossa], emmekä halunneet matkan päättyvän."

Halvat Ollie Watkins jalkapallopaidat vei Villan johtoon ja Leon Bailey teki 2-0, ennen kuin vierasjoukkueen keskikenttäpelaaja Sivert Mannsverk erotettiin kahdesta kirjattavasta rikkeestä. Jhon Duran ja Moussa Diaby lisäsivät vielä maalit sinetöidäkseen kotijoukkueen voiton.

Emery vähättelee pelkoja Watkinsin loukkaantumisesta

Watkins, joka on tehnyt yhdeksässä Englannin ottelussa kolme maalia, nimettiin torstaina Gareth Southgaten Kolmen Leijonan kokoonpanoon ystävyysotteluihin Brasiliaa vastaan 23. maaliskuuta ja Belgiaa vastaan kolme päivää myöhemmin, ja molemmat ottelut pelataan Wembleyllä.

Hyökkääjä on Villan paras maalintekijä 22 maalilla kaikissa kilpailuissa tällä kaudella, mutta hän kärsi loukkaantumisen liukastuessaan haastamaan Ajaxin maalivahtia Diant Ramaj'ta ja tarvitsi pitkää hoitoa ja raskaat siteet vasempaan jalkaansa, jossa oli viiltohaava syynä.

Watkins onnistui kuitenkin vielä nousemaan loistavasti Douglas Luizin oikealta puolelta tulleeseen kulmaan ja iskemään pääpallon sisään ensimmäisessä neljästä maalistaan.

Bailey joutui auttamaan hänet kentältä 33. minuutilla, ja englantilaismies lähti suoraan tunneliin saamaan lääkärinhoitoa.

Emery sanoi: Emery: "Emme tiedä tarkalleen, mikä [ongelma] on. Se on leikkaus, ehkä sunnuntaina hän voisi olla käytettävissä, mutta meidän täytyy odottaa."

Bailey kuulosti kuitenkin vähemmän optimistiselta, kun hän sanoi: "Se näytti todella pahalta, kun näin sen, avoin haava."

Villa pelaa sunnuntaina Valioliigassa Halvat West Ham United jalkapallopaidat vastaan kotona ennen Englannin kahta ottelua, jotka ovat elintärkeää valmistautumista ennen kolmen kuukauden päästä alkavaa EM-kisoja.

Valioliigassa neljäntenä olevalle Villalle tämä tulos on jatkoa huomattavalle käänteelle sen jälkeen, kun Emery korvasi potkut saaneen Steven Gerrardin viime kaudella, jolloin seura oli pudotuspeliviivan ulkopuolella vain maalieron turvin.

"Olemme tyytyväisiä, se oli erittäin tärkeää, espanjalainen lisäsi. "Yritimme saada yhteyden kannattajiin. [Maalittoman] ensimmäisen erän jälkeen analysoimme pelaajien kanssa ja meidän piti pelata paremmin kuin siellä."

'Meidät voitettiin melko helposti' - Henderson

Ajaxin kapteeni Jordan Henderson, joka valittiin myös Englannin maajoukkueeseen, sanoi: "Meidät voitettiin lopulta melko helposti, mikä on pettymys.

"Minusta tuntui, että olimme pelissä mukana ensimmäisen puoliajan lopussa. Saimme toisen maalin, joka oli huono meidän osaltamme, ja siinä vaiheessa on aina vaikeaa. Kun joutuu pelaamaan 10 miehen alivoimalla, on erittäin vaikeaa palata takaisin hyvää joukkuetta vastaan. Loukkaantumiset ja kaikki alkoi mennä pieleen.

"Jos olisimme pitäneet 1-0-maalin pidempään, olisimme voineet satuttaa heitä, mutta loppujen lopuksi hävisimme selvästi. Villa on hyvä joukkue."

Ajaxin päävalmentaja John van't Schip lisäsi: "Ensimmäisellä puoliajalla olimme vielä hyvin mukana pelissä ja melkein saimme tasoitusmaalin [Brian] Brobbeyn toimesta.

"Mutta kun päätökset eivät mene haluamallasi tavalla, ja tänä iltana niitä oli vähän meidän eduksemme, se on meille mahdotonta, varsinkin punaisen kortin jälkeen. Se on uskomaton pettymys; odotukseni olivat korkealla."